Martijn de Bock

 Via de Blues, Jimi Hendrix , Jeff Beck , Level 42, BB king, Santana en later de invloeden van de Amerikaanse Jazz gitaristen Joe Pass, John Abercrombie en andere gitaristen, ontwikkelde Martijn een stijl met sterke invloeden uit Jazz en Rhythm & Blues. Als sessie muzikant speelde Martijn op Lowlands Festival, en speelde met de Funk en Soul formatie Mamma Feel Good. Met zijn eigen band ging Martijn het clubcircuit in, waarmee hij samen met zangeres Marie-Jose van den Berg een samen gaan van jazz/rock en vocalen ten gehore bracht. 

Een demo EP werd opgenomen in de oude Dudok Studio van het Hilversums Conservatorium /Conservatorium van Amsterdam, waar Martijn les kreeg van Henk Sprenger, Peter Nieuwerf en Martijn van Iterson en tevens afstudeerde. Samen met zangeres Marie -Jose van den Berg en band werden er live optredens in het clubcircuit gedaan met eigen werk en covers.

Op het podium van de met doorgewinterde jazz muzikanten gevulde Dudokzaal in Hilversum, speelde Martijn tijdens een clinic met het toenmale trio van bassist Hein van der Geyn met de Amerikaanse Jazz Gitarist John Abercrombie. John Abercrombie, Hein van der Gein, Joe Labarbera. Martijn speelde twee composities van het trio.

Als solo artiest speelde Martijn o.a. op een Nick Drake Tribute in the British Midlands ( Tanworth in Arden, Birmingham ) waar de BBC midlands een registratie van maakte. Hiermee zette Martijn zijn eerste schreden als zanger/gitarist en dit was de start van solo optredens. In 2004 zag Martijn in the Shepperd Bush Empire in London, John Martyn live spelen en ook dit was een grote inspiratie voor hem.

Martijn wilde avontuur en ging als zeiler in de zeilvaart werken waar hij reizen maakte o.a. met Clipper Stad Amsterdam en andere schepen. De natuur, de zee, de kracht van de natuur en inspirerende vergezichten die hij zag hebben zijn weerklank in zijn gitaargeluid, zijn stem en stijl gekregen.

In 2016 kocht Martijn weer een nieuwe gitaar ditmaal een semi-hollow body Jazz gitaar. Twee jaar heeft hij zich toegelegd op nieuw repertoire. Zangstudie, gitaarstudie en heel veel muziek luisteren heeft nieuw repertoire en bewerkingen gebracht. Dit heeft geresulteerd in eigenwijze benadering  van titels als Thelonius Monk's  "Round Midnight", Victor Young's “Stella by Starlight",  Wes Montgomery's Four on Six en andere titels uit het Jazz repertoire. Tevens zijn er eigen nieuwe songs ontstaan die een sterke invloed uit de Rhythm & Blues hebben.

Sunday May-6-2018